TÜBİTAK, KAAN için radarda görünmezlik özelliği kazandıracak yazılımlar ve hayati görevlerde kullanılacak yaşam destek ve patlama önleme sistemleri gibi kritik teknolojiler geliştiriyor.

KAAN, ilk uçuşunda 13 dakika havada kaldı, 8 bin fit irtifaya çıktı ve 230 knot hıza ulaştı. Uçak, Yüksek Başarımlı ve Bütünleşik Aviyonik Sistemi ile üstün hava hakimiyeti, artırılmış muharebe menzili ve hassas vuruş kabiliyeti sağlıyor. Bu sistem ayrıca yapay zeka ve heterojen hesaplama desteği sunuyor.

TÜBİTAK'ın geliştirdiği sistemlerin yanı sıra uçağa yeni yazılım ve donanımlar eklenecek. Merkezi yönetim bilgisayarı, aviyonik ara yüz birimleri, deterministik ağ ve çok çekirdekli gerçek zamanlı işletim sistemi gibi teknolojiler, KAAN'ın ilk uçuşunda kullanıldı.

Bir babanın en acı kaydı: Okula uğurladığı oğlunun kazasını çekti Bir babanın en acı kaydı: Okula uğurladığı oğlunun kazasını çekti

KAAN'ın bilgisayar sistemi, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi tarafından üretildi. Sistem, emniyet kritik ve yüksek başarımlı işlemci modülleriyle donatılmıştır.

TÜBİTAK, KAAN'ın üzerinde bulunan elektronik sistemlerin uyumluluğunu ölçen test sistemlerini ve radar kesit alanının düşüklüğünü sağlayan anten test sistemini geliştirdi. Ayrıca, muharip uçak pilotlarının yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için yaşam destek sistemleri ve patlama önleme sistemleri de geliştiriliyor.

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, KAAN'a milli füze ve silah sistemleri ile kitlerini entegre edecek. Bu kapsamda, Türkiye'nin yerli ve milli füzeleri ve silah sistemleri KAAN'a monte edilecek.