Türkiye'nin birçok bölgesi, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte yoğun yağışların etkisine girmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, yurt genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kuzey yarım kürede kış mevsiminin başlamasına kısa bir süre kala, özellikle Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülebilir.

Merkez Bankasıi yıl sonu enflasyon ve dolar tahminini açıkladı Merkez Bankasıi yıl sonu enflasyon ve dolar tahminini açıkladı

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel olarak kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Bu durum ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım düşmesi riskini artırıyor. Ayrıca, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgarlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Hava sıcaklıklarında değişiklik ve İstanbul'da sarı kodlu uyarı

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde hava sıcaklıklarının 2 ila 8 derece azalması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji, İstanbul dahil 13 il için sarı kodlu uyarıda bulunarak, kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

5 günlük hava durumu raporu ve hafta sonu beklentileri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava durumu raporuna göre, İstanbul'da 17 Kasım Cuma günü yağışların durması bekleniyor, ancak hafta sonu yağışların yeniden etkili olması öngörülüyor. Ülkenin bazı kesimlerinde ise karla karışık yağmurun başlaması bekleniyor.