Program kapsamında Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te organ bağışı ve nakli konularında kapsamlı bir eylem planı izlediklerini ifade etti.

Dr. Kahveci, organ bağışında başarıya ulaşabilmek için yoğun bakım hizmetlerinin gelişmiş olmasının önemine değinerek, bu nedenle yoğun bakım kursunu programlarına dahil ettiklerini belirtti. Ayrıca, Bosna Hersek'te teknik altyapı ve sistem işleyişinin geliştirilmesi gerekliliğini vurgulayarak Türkiye'nin organ bağışı ve naklindeki yetkinliğini ve deneyimini paylaştıklarını söyledi.

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

Kahveci'nin açıklamalarının yanı sıra, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı ve Türk Yoğun Bakım Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oktay Demirkıran, Bosna Hersekli meslektaşlarıyla Saraybosna'da gerçekleştirdikleri iki günlük kurs programında bilgi paylaşımında bulunduklarını ve kendi deneyimlerini aktardıklarını dile getirdi.

Demirkıran, aldıkları geri bildirimlerin olumlu olduğunu belirterek, Bosna Hersek Federasyonu Sağlık Bakanlığı ile işbirliklerini sürdüreceklerini ifade etti. Bu çabaların, organ bağışı ve naklinde yasal altyapının güçlendirilmesi ve toplumda organ bağışına dair farkındalığın artırılması için önemli bir adım olduğuna vurgu yaptı.