Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu, asgari ücretle ilgili netleştiği yönündeki haberleri yalanladı. Yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Ergün Atalay'ın bir televizyon kanalına verdiği röportajda asgari ücretle ilgili bir soruya verdiği cevabın, basında farklı başlıklarla servis edildiği belirtildi.

Açıklamada, Atalay'ın "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok." şeklindeki cevabının basında çeşitli başlıklarla yer aldığı ifade edildi. Ancak açıklamada, bu cevabın asgari ücretle ilgili net bir teklifin olduğu anlamına gelmediği, sadece açlık sınırının pazarlık konusu olmadığını ifade ettiği vurgulandı.

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Ayrıca, 2024 yılı asgari ücretle ilgili net bir taban fiyatının henüz belirlenmediği ve TÜRK-İŞ'in resmi olarak bir teklifte bulunmadığı belirtilerek, komisyon toplantılarının ardından bu kararın verileceği kaydedildi. Yönetim Kurulu, asgari ücretle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve henüz resmi bir açıklama yapılmadığını vurgulayarak, basının doğru ve tarafsız bilgi sunma sorumluluğuna dikkat çekti.