Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararıyla 1 Temmuz itibarıyla brüt 13 bin 414, net 11 bin 402 lira olarak belirlenen yeni asgari ücreti değerlendirdi. Atalay, aynı zamanda enflasyonun devam etmesi durumunda zamın bir anlam ifade etmediği açıklamasında bulundu.

Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı bir görüşmeyi hatırlatarak, Erdoğan'a katkılarından dolayı teşekkür etti. Enflasyonun kontrol altına alınmasını ve alım gücünün korunmasını isteyen Atalay, pazarda ve marketlerdeki fiyatların bir an önce kontrol altına alınmasını temenni etti. Yeni asgari ücret rakamının ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında yapılan ara zamla asgari ücretin yüzde 30 civarında arttığını hatırlatan Atalay, bu yıl ise yüzde 34 ara zam yapıldığını belirtti. Ancak Atalay, enflasyonun devam etmesi durumunda zamın bir anlam ifade etmediğini söyledi. Belirlenen rakamın, dolar bazında asgari ücretin en yüksek seviyesine ulaştığını ifade eden Atalay, mevcut şartlar altında yapılabilecek en uygun artışın gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da asgari ücretin ara zamla yükseltilmesine ilişkin işçi, işveren ve hükümetin mutabık kaldığını vurguladı. Akkol, bu mutabakatın önemine dikkat çekerek, süreç boyunca tüm paydaşların faydasını gözeterek çalıştıklarını söyledi. Ayrıca, birliktelik ruhunun ülkeye değer kattığını belirterek, devlet, işçi ve işverenin ayrılmaz bir bütün olduğunu vurguladı.