Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması" sonuçlarını açıkladı. Ağustos ayı verilerine göre, Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesi için gereken aylık gıda harcaması tutarı, yani "açlık sınırı" 12,198 TL olarak hesaplandı.

Aynı aile için, gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için yapmaları gereken toplam harcamaların aylık tutarı, yani "yoksulluk sınırı" ise 39,733 TL olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililerine tepki: Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililerine tepki: Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor

Araştırma sonuçlarına göre, ağustos ayında Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı bir önceki aya göre yüzde 4.63 artış gösterdi. Süt, yoğurt ve peynir gibi ürünlerde fiyat artışları tespit edildi. Ayrıca et fiyatlarında da yükseliş görüldü.

Araştırmaya göre, bir çalışanın "yaşama maliyeti" olarak belirlenen tutar ise aylık 15,813 TL oldu. Aynı dönemde, bazı sebze ve meyvelerin fiyatları düşerken, bazılarının ise arttığı görüldü. Pirinç, bulgur, un gibi temel gıda maddelerinde hafif seviyede zam yapıldı.