Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki (TFF) başkanlık seçimi süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunduğu Habertürk'e konuştu. Hurma, Kulüpler Birliği'nde yer alan 20 kulübün, TFF'nin seçim kararı alması konusunda uzlaşma sağladığını belirtti. Ancak, erken seçim için imza toplama sürecinin sulandırıldığını dile getirdi.

Dursun Özbek'in müzakere çabalarını da değerlendiren Hurma, bu girişimlerin sonuçsuz kaldığını ifade etti. Özellikle, son ziyaretiyle ilgili şaşkınlığını dile getirerek, 4 büyük kulübün TFF'yi istifaya çağırdığını ve imza sürecinin Dursun Özbek'in WhatsApp grubunda başladığını belirtti.

ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar

Hurma, "Yetkisiz imza toplanıyor" iddialarına karşı da net bir cevap verdi. Kulüp delegasyonlarının yönetim kurulu kararıyla seçildiğini ve bu nedenle yetkisiz imza toplanamayacağını vurguladı.

TFF'deki başkanlık seçiminin haziran ayına alınıp alınmayacağı sorusuna ise Hurma, FIFA ve UEFA'nın Türk futbolunu yakından takip ettiğini ve bu sürecin tescil olmama tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek cevap verdi. Türk futbolunun daha fazla bedel ödememesi için gereken adımların bir an önce atılması gerektiğini vurgulayan Hurma, sözlerini noktaladı.