Enflasyon Beklentilerin Altında

 Ekim ayında ABD'de yaşanan enflasyon durumu, piyasa tahminlerini aşağı çekti. Beklenen yüzde 0,1'lik aylık TÜFE artışı gerçekleşmezken, yıllık enflasyon oranı da tahmin edilen yüzde 3,3 yerine yüzde 3,2 oldu. Açıklanan bu veriler, Eylül ayındaki yüzde 3,7'lik oranın da altında bir değer olarak dikkat çekiyor.

Barınma ve Enerji Fiyatlarındaki Dengelenme

 Barınma endeksi, Ekim'de aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 6,7 artış gösterdi. Buna karşılık, enerji endeksi aylık yüzde 2,5 ve yıllık yüzde 4,5 oranında düşüş yaşadı. Özellikle benzin fiyatlarındaki aylık yüzde 5 ve yıllık yüzde 5,3'lük düşüş, barınma maliyetlerindeki artışla dengelendi.

Gıda Fiyatlarındaki Artış

Gıda endeksi, Ekim ayında aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 3,3 artış gösterdi. 

Çekirdek Enflasyonda Gözlemlenen Yavaşlama

 Ekim ayında, enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek TÜFE, aylık yüzde 0,2 ve yıllık yüzde 4 artış gösterdi. Bu oran, son iki yılın en düşük seviyesi olarak kaydedildi. Piyasa beklentileri, aylık ve yıllık bazda sırasıyla yüzde 0,3 ve yüzde 4,1 artış yönündeydi.

Analist Yorumları ve Fed Beklentileri

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

 Ekonomi analistleri, enflasyonun yavaşlamasının, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımı politikalarında bir değişiklik işareti olabileceğini belirtiyor.