Milli Savunma bakanlığı'nın bugüne kadar personel  bilgilerine erişim hakkı bulunmuyordu. Yaş öncesi milli Savunma Bakanı bile bu bilgilere ulaşamıyor ve erişim saglıyamıyorlardı  şimdi ise bir uzman ekip tarafından 37 bin subay tek tek incelemeye alındı.

 Geçmişte yapılan askeri sınavlar ve 2010 kpss sınavlarında bu soruların çalındığı FETÖ Örgütü üyelerine verildiği tespit edildi.
ÖSYM'ce yapılan askeri lise sınavlarının 16 yıllık geçmişinde kopya çekenlere yönelik incelemede 4 binden fazla subayın FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlendi. FETÖ'cülerin parlak subayları, generallerin kızlarıyla tanıştırıp, evlendirerek aileye sızdığı da tespit edildi.

Fetö'cü subaylardan 30'unun, tespit edilmemek için eşlerini boşadığı belirlendi. 

KPSS 2010'da soruları çaldığı tespit edilen 102 öğretmen adayının subay kocalarının 15 temmuz gecesi darbe girişiminde aktif rol oynadığı belirlendi.

FETÖ'cü subayların sicil puanlarının da yüksek olduğu tespit edildi. Kıtalarda görev yapan askerlerin, görev yaptığı kıtadan çıkan her gazi ve şehit nedeni ile sicil puanlarında düşüş yaşandığı, buna karşın FETÖ üyelerinin risksiz karargahlarda çalıştığı ve terfilerinde himaye edildiği anlaşıldı.