Rize ve Trabzon'da iki gündür devam eden kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkileyerek 14 yerleşim yerinin yolunu kapatmış durumda. İki ilde de karla mücadele çalışmaları hızla devam ediyor.

Rize'de Durum

Yeni Bilet Kampanyasıyla Uçuşlar Artık Daha Uygun! %40 İndirimli Uçuşlar Başladı Yeni Bilet Kampanyasıyla Uçuşlar Artık Daha Uygun! %40 İndirimli Uçuşlar Başladı
  • Rize'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerine bağlı 4'er köyün yoluna ulaşılamıyor.
  • İl Özel İdaresi ekipleri, 5 iş makinesi kullanarak karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Trabzon'da Durum

  • Trabzon'un yüksek kesimlerinde aralıklarla devam eden kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.
  • Çaykara ilçesine bağlı Sultan Murat ve Limonsuyu yaylaları ile Şekersu, Çayıroba ve Derindere mahallelerinin yanı sıra Hayrat ilçesine bağlı Sarmaşık Mahallesi'nin yolları ulaşıma kapandı.
  • Ekipler, kapalı mahalle ve yayla yollarını açmak için iş makineleriyle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolları ekipleri ise Trabzon'un Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesi ile Ayder Yaylası'na ulaşımın sağlandığı yola, buzlanmaya karşı tuz serperek sürücülerin güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamaya çalışıyor.

Vatandaşlar, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle seyahat ederken dikkatli olmaları ve güvenlik önlemlerine uymaları konusunda uyarılıyor. Meteoroloji birimleri, hava koşullarının devam edip etmeyeceği hakkında sürekli güncel bilgiler sağlarken, ilgili kurumlar da olası sıkıntılara karşı hazırlıklarını sürdürüyor.