Mobil teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte hayatımıza giren TikTok, diğer dev platformlar Facebook, Twitter ve YouTube ile rekabet etme gücü kazandı. Ancak, platformun popülerliğiyle beraber yaşanan son gelişmeler pek iç açıcı değil. TikTok'u TikTok yapan, yani şarkı söyleme ve dans etme konsepti, dünyanın en büyük müzik şirketlerinden biri olan Universal Music Group (UMG) nedeniyle ciddi bir tehdit altında.

UMG ile TikTok arasındaki lisans anlaşmazlığı çözümsüz bir halde devam ediyor. 31 Ocak'ta sona eren anlaşmanın ardından yapılan lisans görüşmeleri olumlu bir sonuç vermedi. 1 Şubat itibariyle Taylor Swift, Billie Eilish ve Harry Styles gibi ünlü sanatçıların şarkılarını içeren yaklaşık 3 milyon şarkılık geniş müzik kataloğu TikTok'tan kaldırıldı.

MEB'den 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması: Başvurular Yarın Başlıyor MEB'den 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması: Başvurular Yarın Başlıyor

UMG'ye göre, lisans anlaşmasının yenilenmemesinin sebepleri arasında sanatçılara adil telif ödenmemesi, yapay zeka tarafından oluşturulan kayıtların engellenememesi ve çevrim içi güvenlikle ilgili sorunlar bulunuyor.

Son bilgilere göre, işler burada da bitmiyor. TikTok'un son açıklamasına göre, Universal Music Publishing Group (UMPG) ile olan sözleşmesi bulunan şarkı yazarları için benzer bir durum söz konusu. Bu durumda, 1 Şubat'ta kaldırılan 3 milyon şarkının ardından yaklaşık 4 milyon şarkının daha platformdan kaldırılması ihtimal dahilinde. Bu da daha fazla popüler şarkının platformdan ayrılacağı ve özellikle dans videoları çeken kullanıcılar için sorunlar yaratacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla, Taylor Swift, Adele, Justin Bieber, Mariah Carey, Elton John ve SZA gibi sanatçıların şarkıları da platformdan kaldırılacak ve mevcut videoların sesi kesilecek.