Ticaret Bakanlığı, dünya genelinde azalan zeytinyağı rekoltesi ve artan dış talep nedeniyle oluşan fiyat artışlarına karşı önlem alıyor. İspanya ve İtalya gibi önemli üretici ülkelerde yaşanan yüzde 20'lik düşüşe karşılık Türkiye'de zeytinyağı üretiminin yüzde 62 arttığı ifade edildi.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Dünya genelindeki gelişmeleri yakından takip eden bakanlık, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatının yurt içi tüketici fiyatlarına olan olumsuz etkisinin devam ettiğini vurguladı. Bu sebeple, 1 Kasım'a kadar ihracata yönelik ek tedbirler alındı.

Zeytinyağı sektörüne ilişkin dış ticaret, yurt içi arz ve tedarik, yurt dışı ve yurt içi fiyatlar konusunda sürekli temas halinde olan bakanlık, sektör paydaşlarıyla birlikte gelişmeleri takip ediyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, önümüzdeki zeytinyağı hasat dönemi başlangıcı olan 1 Kasım 2023'e kadar, dökme veya varilli zeytinyağı ihracatına yönelik ilave tedbirlerin yürürlüğe konulduğu açıklandı.

Ticaret Bakanlığı, bu adımla zeytinyağı sektörünü korumak ve iç piyasada fiyat istikrarını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İhracatın etkisiyle yükselen fiyatlar nedeniyle, iç piyasada zeytinyağı fiyatlarının daha kontrollü bir seviyede kalması hedefleniyor.