caret Bakanlığı, piyasada fahiş fiyat artışlarına ve stokçuluk uygulamalarına karşı kararlı bir mücadele yürütüyor. Bu kapsamda, Bakanlık tarafından 36 işletmeye toplamda 105 milyon liradan fazla ceza verildiği açıklandı. Bu önlemler, tüketicileri koruma ve adil rekabeti sağlama amacı güdüyor.

Özellikle otomobil sektöründeki stokçularla ilgili olarak da Bakanlık, 20 işletmeye toplamda 71 milyon 337 bin 600 lira ceza uyguladı. Otomobil sektöründeki bu cezalar, talep üzerinde yapay bir etki oluşturan stokçuluk uygulamalarına karşı bir mesaj niteliği taşıyor.

Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak? Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak?

Images (6)-12

Ayrıca, inşaat sektöründe faaliyet gösteren 16 beton ve çimento üreticisi firmaya da 33 milyon 791 bin lira ceza kesildi. Bu adımlar, rekabetin sağlıklı bir şekilde devam etmesini ve tüketicilerin güvenini korumayı hedefliyor. Ticaret Bakanlığı, benzer uygulamalara karşı kararlılıkla mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.