Bakan Bolat, TBMM'de yaptığı konuşmasında, iç ticarette pandemi süreciyle başlayan enflasyon dalgasını ve bu süreçte ortaya çıkan haksız ticari uygulamaları, stokçuluk ve fahiş fiyat artışlarını ele aldı. Ayrıca, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu ile e-ticaretteki rekabeti bozucu faaliyetlere karşı önlemler alındığını vurguladı. Bakanlığın, otomotiv ve emlak sektörleri başta olmak üzere, fahiş fiyatlandırma ve manipülatif uygulamalara karşı sıkı denetimler yaparak, 536 milyon liralık ceza uygulandığını ifade etti.

Tüketici Korunmasında Büyük Adımlar Atılacak

Bakan Bolat, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla, tüketicilerin haklarının korunması amacıyla yüz binlerce firmanın denetlendiğini ve 662 milyon liralık ceza uygulandığını açıkladı. Bu denetimler sonucu, otomotiv ve emlak sektörlerinde önemli fiyat düşüşleri kaydedildiğini belirtti.

Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor" Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor"

1500 Memur Alımı

Bakan Bolat, 1500 memur alımıyla, bakanlığın denetim gücünün artırılacağını ve bu sayede gıda fiyatlarından mobilyaya kadar geniş bir yelpazede etkili denetimler yapılacağını ifade etti. Alımın ÖSYM üzerinden yapılacağı ve ilanın 18 veya en geç 19 Aralık 2023 tarihinde yayınlanacağı belirtildi.