Bakan Yerlikaya, "Bozdoğan-1" operasyonlarının Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda Adana, Antalya, Aydın, İstanbul, İzmir, Kars, Mersin, Osmaniye, Ardahan, Batman, Bursa, Bitlis, Diyarbakır, Düzce, Erzurum, Gaziantep, Kırşehir, Manisa, Muş, Şırnak, Uşak ve Van'da eş zamanlı olarak icra edildiğini açıkladı.

Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var? Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var?

Bu operasyonlar kapsamında 179 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin terör örgütüne üyelikleri, sosyal medya hesapları aracılığıyla terör propagandası yapmaları, örgüte finansal destek sağlamaları, gençlik yapılanmasına eleman temin etmeleri ve illegal eylemlere katılmaları gibi suçlamalarla karşı karşıya oldukları belirtildi. Operasyonlar sırasında ruhsatsız tabancalar ve yasaklı materyaller ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, operasyonlarda emeği geçen polisleri tebrik etti ve milletin desteğini talep etti. Bu süreçte, halkın huzur ve güvenliğini sağlama konusundaki kararlılıklarının süreceğini, terörle mücadelede son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edeceğini belirtti.