Gazze Şeridi'nde İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmalarda, taraflar arasında şiddetin arttığı belirtiliyor. İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği hava saldırıları sonucunda çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaralandığı rapor ediliyor.

Gazze hükümeti, 7 Ekim tarihinden bu yana devam eden çatışmalarda ölen Filistinlilerin sayısının 7 bin 112'si çocuk, 4 bin 885'i kadın olmak üzere toplamda 17 bin 177 olduğunu açıkladı. Bu çatışmalarda İsrail tarafında ise 416'sı asker olmak üzere 1200 İsrailli hayatını kaybetti ve 5 bin 132 kişi yaralandı.

Yüz Binlerce Borçluya Takip Şoku: Kredi Borçları Rekor Kırdı Yüz Binlerce Borçluya Takip Şoku: Kredi Borçları Rekor Kırdı

Özellikle Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlenen hava saldırısında birçok kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtiliyor. İsrail ordusu, saldırıları sürdürerek Han Yunus, Refah ve kentin güney tarafında bulunan birçok bölgeye yönelik hava ve kara saldırılarına devam ediyor.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların yanı sıra Lübnan sınırında da çatışmalar yaşanıyor. İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 22 sivil hayatını kaybederken, Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 93 Hizbullah üyesi öldü.

Gazze'de on binlerce yaralı ve sivilin sığındığı hastanelerin hedef alındığı saldırılar, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştiriyor. İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik saldırıları da bölgedeki tansiyonu artırıyor.

Çatışmalar, uluslararası toplumun dikkatini çekerken, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi ve çatışmaların sona erdirilmesi için çeşitli çabalara devam ediliyor. Ancak, taraflar arasındaki anlaşmazlıklar ve gerilim devam ediyor.