2023'ün ilk üç ayında açıklanan enflasyon verileri, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon rakamlarıyla tamamlanacak. Bu verilere göre, Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı belli olacak. Şimdiye kadar açıklanan ve beklenen enflasyon verileri, SSK ve Bağkur emeklileri için yaklaşık %25 oranında bir zam beklentisi oluşturuyor.

Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru! Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!

Maaşlara Beklenen Düzenleme

Özellikle kök maaşı 10 bin TL'nin altında olan ve şu an itibarıyla maaşları 7600 TL civarında olan emekliler için önemli bir zam bekleniyor. Yapılacak %25'lik zamla birlikte bu grubun maaşı 9500 TL'ye yükselecek. Ancak, halihazırda 10 bin TL alan emeklilerin maaşı bu oranda artmayacak. Bu nedenle, Meclis'ten kök maaşlara ek düzenleme yapılması bekleniyor.

Emekliye Seyyanen Zam Yapilacak Mi

Emekli Maaşı Tahmini

Sosyal Güvenlik Müşaviri Yılmaz, emekli maaşları ile ilgili olarak, "Emekli maaşları ile ilgili taban aylık uygulaması en son 7.500 TL’den 10.000 TL’ye çıkarılmıştı. Yeni zam döneminde ise bazı emekliler kök aylık uygulamasından dolayı enflasyon farklarını tam olarak maaşlarında göremeyebilirler. Bu sebepten ötürü en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 ile 15 bin TL arasında bir seviyeye yükseleceğini düşünüyorum," dedi.