İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bazı cep telefonlarına gelen ve "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz." şeklindeki mesajlarla ilgili bir uyarıda bulundu. Bu mesajların dolandırıcılık amaçlı olduğu belirtildi ve vatandaşların bu tür mesajlara itibar etmemeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

Mezarlıklar Daire Başkanlığı adına sahte mesajlar

Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor

İBB, bazı vatandaşların telefonlarına Mezarlıklar Daire Başkanlığından gelmiş gibi görünen sahte mesajların ulaştığını tespit etti. Bu mesajlara karşı herhangi bir işlem yapılmaması konusunda vatandaşlara çağrıda bulunuldu.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden önemli uyarılar

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de, sosyal medya hesabından bu konuda uyarılarda bulundu. Merkez, e-Devlet şifresi ile ilgili gelen sahte mesajların dolandırıcılık amaçlı olduğunu, bu mesajlardaki linkler aracılığıyla kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığını ifade etti. Vatandaşlara, kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logolarını kullanarak yürütülen dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmaları tavsiye edildi. Ayrıca, resmi kurumların bildirimleri dışındaki herhangi bir bildirim veya duyuruya itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyarı yapıldı.