TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali adı altında hazırlanan dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarından birisidir. Yarışmaya başvurular başladı.

TEKNOFEST ÖDÜLÜ NE KADAR?

“TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” sloganıyla usta yarışmalarda  güçlü sunum sergileyecek teknoloji severlere 25 milyon TL ödül ve 50 milyon TL’nin üzerinde malzeme yardımı yapılacak.

BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz her yılın alan sayısının genişletildiği ve Türkiye tarihinin en yüksek ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 46 asıl kategori, 117 alt kategoride gerçekleştirilecek. TEKNOFEST 2024 teknoloji programına başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek.

Milyonlarca TEKNOFEST tutkunu

Millî teknoloji yaratma ve düzenleme açısından gençlerin hevesini artırması amaçlanarak bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine yardımcı olmak için ara vermeden süren TEKNOFEST’e 2018 yılından bu yana 2 milyonun geçen başvuru sayısına ulaştı.

TEKNOFEST 2024 için yine ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezunlarına kadar nitelikli binlerce gencimiz hayallerine ulaştırmak için her farklı  kategoride hazırlanan teknoloji yarışmalarına başvuruda bulunabilecek. Son başvuru tarihi 20 Şubat 2024.

Yeni projelere imza atacak

TEKNOFEST 2024 yer alabilecek projeler arasında:

Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler, Uçan Araba Simülasyon, Eğitim Teknolojileri, Robotaksi Binek Otonom Araç, Tarım Teknolojileri, Savaşan İHA, Çip Tasarım Yarışması gibi gençlerin merakla araştırma yaptığı 46 farklı teknoloji yarışması yapılacak.

2023 teknoloji yarışmalarından benzemeyecek olan TEKNOFEST 2024 çerçevesinde Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wi-Fi Kapsama ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları ise ilk defa başvuru sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR, NEREDE YAPILACAK? 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle hazırlanan, Türkiye’nin lider  teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle hazırlnan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2024’te Adana’da yapılacak.

Festival heyecanını Türkiye’nin büyük bir kesimini kapsayan, TEKNOFEST’te yarışmalara katılmak için başvurular www.teknofest.org web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.