TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 6 Şubat depremleri sonrasında ABD'de bulunduğu sırada deprem bölgesine okul yapmak amacıyla yardım kampanyası başlattı. Erkan, Plume şirketi temsilcisi Jasna Mihelj Coustaury ile Aslan Selim Çok Programlı Anadolu Lisesi protokolünü imzaladı. Bağış kampanyasına ABD'nin çeşitli bölgelerinden, özellikle Plume şirketinin kurucusu Fahri Diner liderliğinde katılım oldu.

Başkan Erkan, Adıyaman'daki programına Şehit Fazıl Gürs İmam Hatip Ortaokulu ziyaretiyle başladı. Öğretmenlere hitap ederek, "Bir kitap, bir kalem, bir öğretmen dünyayı değiştirebilir" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Adıyaman Valiliği'nde yapılan protokol imza töreninde Erkan, Plume şirketi temsilcisi Jasna Mihelj Coustaury ile birlikte Aslan Selim Lisesi protokolünü imzaladı. Erkan, “Bu lisenin protokolü için buradayız. Aslan Selim Lisesi Adıyaman’ımıza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir" Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir"

Vali Osman Varol, protokol imza töreninde Erkan'a teşekkür ederek, desteklerin eğitim alanında olmasının ayrı bir değer taşıdığını belirtti. Plume şirketi temsilcisi Coustaury ise deprem sonrasında yaptıkları yardımların yanı sıra eğitime kalıcı destek vermek amacıyla protokole katıldıklarını ifade etti.

Törenin ardından Başkan Erkan, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ı ziyaret etti.