TCMB Başkanı Erkan yarın DEİK Yönetim Kurulu Toplantısı'na ve 13 Aralık'ta TİM Sektörler Konseyi ile İstişare Toplantısı'na iştirak edecek olan Erkan, geçtiğimiz günlerde İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Ankara Sanayi Odası (ASO) ile gerçekleştirdiği toplantılarda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

ASO toplantısında, Temmuz'da 10 kat artışla 3 milyar liraya çıkartılan reeskont limitinin daha da artırılacağını belirten Erkan, "Çalışmalarımız devam ediyor" ifadesini kullanmıştı. Reel sektörle yapılan bu toplantılarda, para politikasının yanı sıra özellikle Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri (YTAK) gibi TCMB'nin yatırım ve ihracata yönelik destek mekanizmalarının büyük ilgi gördüğü vurguladı.

Önceki duyurularda, TCMB'nin yeni YTAK programına 3 yıl süresince toplam 300 milyar lira tahsis etmeyi planladığı açıklanmıştı. Ayrıca, ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetlere yönelik reeskont kredilerinde ise toplam faiz maliyetine üst sınır getirilerek iskonto oranının azami yüzde 25,93'te sabit tutulacağı belirtilmişti. Erkan'ın reel sektörle gerçekleştirdiği bu toplantılar, ekonomik politikaların şekillendirilmesinde ve finansal destek mekanizmalarının güçlendirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır, açıklamasında bulundu.