Yatırımcıların beklediği rakam geldi: Gram altın için uzak bir hedef değil Yatırımcıların beklediği rakam geldi: Gram altın için uzak bir hedef değil

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, bu hafta bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunmasına dair kanun teklifleri üzerinde çalışacak. Haftalık çalışmasına 28 Kasım Salı günü başlayacak Genel Kurulda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına dair önemli kararlar alınması bekleniyor. 

Aynı gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren bir kanun teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak. Bu teklif kapsamında vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alınmasına dair düzenleme süresinin 31 Aralık 2028'e kadar uzatılması öngörülüyor. Ayrıca, genel afet bölgesi ilan edilen yerlerde fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda ceza tutarının 10 kat uygulanması gibi ekonomiye dair önemli düzenlemeler de gündemde.

Salı ve çarşamba günleri, Meclis'te grupları bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Bu toplantılarda partilerin güncel konular ve siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmeleri ön planda olacak.

Türkiye'nin dış politikasına yönelik önemli bir konu da gündemde. TBMM Dışişleri Komisyonu'nda İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

Bu haftaki gündemde ayrıca, Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 24 ay uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de yer alacak.