Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı: 'Hac Vizesi' Olmadan Hac Yapılamayacak

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar'ın hayatının kaleme alındığı "Fırtınalı Bir Yaşamöyküsü" adlı kitaptaki "Çiller'in memur aylıklarını ödemeyelim dediği" iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Çiller, bu iddiaları hatıralarını yayınlayan kabine arkadaşı Cavit Çağlar'ın unutkanlığının eseri olarak değerlendirdi.

Çiller'in yazılı açıklamasında, 1991 seçimlerinden sonra kurulan DYP-SHP Koalisyon Hükümeti'nde Maliye Bakanı değil Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptığını belirtti. Maaş ödemelerinin bir kamu harcaması olduğunu vurgulayan Çiller, bu harcamaların Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün yetkisi dahilinde olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Çiller, Hazine Bakanı olarak kapısının bütün bakan arkadaşlarına, ilgili bürokratlara ve tüm dava arkadaşlarına açık olduğunu belirtti. Duygusallığa yer olmadığını ifade eden Çiller, iddiaların kabine arkadaşı Cavit Çağlar'ın unutkanlığından kaynaklandığını düşündüğünü dile getirdi. Bu gerçekler ışığında Çiller, kendisiyle ilgili gündeme getirilen iddiaları reddetti ve hatıralarını yayınlayan kişinin hatasına işaret etti.