Tınastepe beldesinde, İlkay Tınaztepe adlı sürü sahibi, yaklaşık 40 koyunluk sürüsünün tuhaf hareketlerini fark etti. Dron kullanarak sürüsünü gözlemleyen Tınaztepe, koyunların durmaksızın çemberler çizdiğini gördü. Başlarda endişelenen Tınaztepe, daha sonra durumu daha yakından incelemek ve bir felaketin önüne geçmek için çemberi bozdu.

Koyunların Sıra Dışı Davranışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililerine tepki: Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partililerine tepki: Bazı arkadaşlar, tek sorumlu benmişim gibi davranıyor

İlkay Tınaztepe'nin gözlemlerine göre, koyunlar sürekli olarak ağaçların etrafında dönmeye başlamıştı. Tınaztepe, bu tür davranışların yılda birkaç kez yaşandığını, ancak bu kez dron ile kaydedilmesinin nadir bir durum olduğunu belirtti.

Koyunlar Neden Çember Çiziyor?

Tınaztepe'ye göre, koyunların bu davranışı, sürü psikolojisinden kaynaklanıyor. Çin'de benzer bir olay yaşanmış ve koyunlar 12 gün boyunca durmadan dönmüştü. Tınaztepe, çemberin bozulmaması durumunda koyunların birbirlerine zarar verebileceklerini ve bu durumun ciddi sonuçlara yol açabileceğini de ayrıca belirtti..