İstanbul Valiliği tarafından yapılan duyuruya göre;

Her yıl 1 Aralık'ta ticari araçlar için başlayan kış lastiği şartının 25 Kasım'a kadar geri çekildiğini bildirdi. Meteoroloji'nin konuya ilişkin tahminlerine göre 26 Kasım pazar günü İstanbul'da kar yağışı görülmesi bekleniyor.

İller arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu hale gelen, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğini korumak amacıyla seyahatler için gerekli olan kış lastiği düzenlemesi ön tarihe çekildi.

Bakan Bayraktar duyurdu: 1.8 milyon hanenin ihtiyacı karşılanacak Bakan Bayraktar duyurdu: 1.8 milyon hanenin ihtiyacı karşılanacak

İstanbul Valiliği, meteorolojik analizler sayesinde, ticari araçlarda kış lastiği kullanma şartının bu yıl 25 Kasım tarihi olması gerektiğini vurguladı.

Kış lastiği takma zorunluğunun ise önümüzdeki yıl 1 Nisan 2024 tarihinde sona erecek.

KIŞ LASTİĞİ HANGi ARAÇLAR İÇİN ÖNEMLİ VE TAKILMASI GEREKİYOR?

Yapılan düzenlemeler kapsamında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 25 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği kullanımının zorunluğu olduğu biliniyor.

Özel araçlarda yasal olarak zorunluluk gerekmese de, hayati önem ve risk faktörleri bulunduğu için kış lastiği kullanımının herkes tarafından dikkate alınması gerektiği belirtildi.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAYAN ARAÇLAR, NE KADAR CEZA ALACAK?

2023 yılı Ocak ayında güncelenen, yük ve yolcu taşıyan araçlar için kesilecek ceza 1.152 TL olarak belirlenmiştir.  Yılbaşından sonra 2024 Ocak ayında yeniden güncelleme yapılacak olan miktarla ilgili, ileleyen zamanlarda haberimizde yer vereceğizz.