Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği tarafınca, Trendyol Süper Lig'den 7 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) yönlendirdi.

TFF tarafından yapılan açıklamlara göre, Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında yer alan maçlarda kurallar dışına çıklmasından dolayı Yukatel Adana Demirspor, TÜMOSAN Konyaspor, EMS Yapı Sivasspor, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Yılport Samsunspor ve Trabzonspor'u disipline sevk etti.

Beşiktaş Kulübü direktörü Feyyaz Uçar ve Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, "hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" maddesi sebebiyle PFDK'ye yönlendirildi.

Yukatel Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ise "talimatlara aykırı hareketi", "hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareketi ve hakareti" maddelerinden dolayı disipline gönderildi.

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

EMS Yapı Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da sportmenliğe aykırı hareketlerinden dolayı kurula gönderilen isimler arasında oldu.

Trabzonspor'un antrenörleri Egemen Korkmaz, Mustafa Sarp ve Haluk Güngör de talimatlara uygunsuz hareketlerinden dolayı disipline gönderildi.

Bunların dışında Mondihome Kayserispor görevlisi Muammer Kaya'nın da sportmenliğe aykırı eylemlerinden dolayı PFDK'ye sevki netleşti.