Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu teknolojik adımın, Süper Lig'in 2023-2024 sezonunun ikinci devresinde uygulamaya alınacaklarına dair verilen sözü tutmanın bir adımı olduğunu belirtti.

Ayrıca, dijital futbolcu bilgi sistemi ve lisanslama süreçlerini dijitalleştirme çalışmalarının devam ettiğini paylaştı. Amatör futbolcuların lisans işlemlerini de dijitalleştirmeyi hedefleyen TFF, bu sayede iş süreçlerini hızlandırarak zaman, iş gücü ve kağıt israfını önlemeyi amaçlıyor. Büyükekşi, Türk futboluna katkı sağlamak adına gelişmiş futbol ülkelerinde kullanılan dijital futbolcu bilgi sistemlerine odaklandıklarını sözlerine ekledi.

Başkan, genç yeteneklere odaklanarak A Milli Takım'a büyük bir oyuncu havuzu kazandırma hedeflerini vurgulayarak, Türk futbolunun orta uzun vadedeki geleceğine yönelik projeksiyon tutmaya devam edeceklerini ifade etti. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin, stadyum kameraları aracılığıyla oyuncu hareketlerini 29 farklı noktadan tarayarak ofsayt kararlarını daha hızlı ve doğru bir şekilde almalarını sağlamayı amaçlıyor.