Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak olan SSK ve Bağkur emeklilerine yönelik ek zam çalışması tamamlandı. En düşük emekli aylıklarının yükseltilmesini öngören çalışmada, mevcut 7,500 TL olan en düşük emekli aylığının artırılmasına dair farklı senaryolar bulunuyor. Çalışma, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Kabine toplantısında Erdoğan'a sunularak değerlendirilecek.

Stopaj değişti, mevduatta gelirler düştü! 100 bin lira ayda artık ne kadar kazandırıyor? Stopaj değişti, mevduatta gelirler düştü! 100 bin lira ayda artık ne kadar kazandırıyor?

Kabine toplantısı sonrasında kamuoyuyla paylaşılacak olan çalışmanın yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek. Bu düzenleme, memur ve memur emeklilerinin aldığı yüzde 49,25'lik zam oranıyla işçi ve Bağkur emeklileri arasındaki zam farkını kapatmayı amaçlıyor.

 SSK ve Bağkur emeklileri, her 6 ayda bir oluşan enflasyon oranında zam almaktadır. Son 6 aydaki enflasyonun yüzde 37,57 olması nedeniyle işçi ve esnaf emeklilerinin zam oranı bu seviyede kalmıştı. Ancak memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme gereği aldıkları yüzde 15 zamın yanı sıra önceki 6 aydan gelen yüzde 29,78'lik enflasyon farkıyla birlikte toplamda yüzde 49,25 zam almışlardı. Bu durum, işçi ve Bağkur emeklilerinde bir adaletsizlik algısı oluşturmuş ve bu kesimden de benzer bir düzenleme talep edilmişti. Bu çerçevede gerçekleştirilen çalışma, en düşük emekli aylıklarını yükselterek bu adaletsizliği gidermeyi hedefliyor.