Dün akşam oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa Finali, Suudi Arabistanlı yetkililerin tutumundan dolayı ertelenmişti. Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi arasında geçen diyalogu açıkladı.

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Dilmen'in aktardığına göre, Büyükekşi, programda şu ifadeleri kullandı: "Ben kulüplere sordum. 4 milyon dolar para var, kazanan ve kaybeden şu kadar alacak dedim. Kulüp başkanları da kabul ettiler. İlk talep onlardan değil benden gitti."

Bu açıklama üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükekşi'ye, "Türkiye varken neden Suudi Arabistan'da oynuyorsunuz?" şeklinde soru yöneltiyor. Büyükekşi'nin aldığı cevap üzerine Erdoğan'ın, "O zaman tamam" dediği ifade edildi.

Dilmen ayrıca, Suudi Arabistan ile yapılan anlaşmanın detaylarını da paylaştı. İlk anlaşmada Türk bayrağı ve İstiklal Marşı'nın kullanılmasına dair anlaşmaların olduğunu belirten Dilmen, ancak sonradan yaşanan gelişmelerle birlikte maçın oynanmadan dönüldüğünü aktardı.

Fenerbahçe'nin 26 Aralık'ta başvurarak, "Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartıyla sahaya çıkmak istediğini ifade ettiğini belirten Dilmen, ayrıca ısınma sırasında Atatürk tişörtleri giyip, "Atatürk tişörtü giyeceğiz ve arkasında da 'Yurtta sulh, cihanda sulh'" yazılı pankart açmak istediklerini ifade ettiğini söyledi. Ancak bu taleplerin Suudi Arabistanlı yetkililer tarafından kabul edilmediği için maçın oynanmadığını dile getirdi. Dilmen, kulüplerin ve federasyonun süreci doğru yönetemediğini belirtti.