İstanbul Büyükçekmece'de bulunan bir otizm spor okulunda, zihinsel engelli bir öğrencinin öğretmeni tarafından darp edildiği iddia ediliyor. Olay, öğrencinin annesine "öğretmen sopayla beni dövdü" demesiyle ortaya çıktı ve şüpheli öğretmen tutuklandı.

Olay, yüzde 70 zihinsel engelli Kadir A.'nın spor merkezinden döndükten sonra annesine darp edildiğini söylemesiyle ortaya çıktı. Anne, oğlunun vücudunda morluklar tespit etti ve hemen polise başvurdu. Darp raporu alındıktan sonra öğretmen Veysel B. hakkında şikayette bulunuldu ve tutuklandı.

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! Tasarruf tedbirlerinden muaf... Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! Tasarruf tedbirlerinden muaf...

Anne, oğlunun darp edildiğini öğrendikten sonra spor okulu müdürüyle de konuştuğunu ancak olumsuz bir yanıt aldığını belirtti. Olayı soruşturan avukat, Kadir'in uzun süredir sistematik bir şekilde bu tür şiddetlere maruz kaldığını öne sürdü.

Şüphelinin tutuklanmasının ardından avukat, bu suçun basit bir yaralama suçu olmadığını ve Türk Ceza Kanunu'nun eziyet suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Emniyet güçleri, kamera kayıtlarını inceleyerek şüphelinin yakalanmasını sağladı.