Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Nisan pazar günü yurdun birçok bölgesini kuvvetli sağanak yağış için uyardı. İşte o uyarılar...

Batı Bölgelerde Yerel Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Başlama-Bitiş Zamanı

23.04.2023 12:00 - 23.04.2023 20:00

Genel Durum

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı bölgelerinde yarın (Pazar) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle ve akşam ilk saatlerde İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur) ile Eskişehir'in güney ve doğu, Ankara'nın güney ve batı, Konya'nın kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

İç Anadolu'nun Kuzeydoğusu ile Orta Karadeniz'de Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Beklenen Hadise

Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazar) kuzey kesimlerde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Yozgat, Sivas), Orta Karadeniz (Ordu ve Tokat illeri, Samsun ve Amasya'nın doğusu) ile Giresun'un iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı

23.04.2023 12.00-23.04.2023 23.00

Hadisenin Şiddeti

Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü; https://www.mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=23070196e, Uyarılar - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (mgm.gov.tr)