Bursa'nın İznik ilçesinde, Gürmüzlü Mahallesi'nde kaçak kazı yapan 3 defineci, jeneratörden sızan gaz nedeniyle hayatını kaybetti. Bu üç defineci arasında bir baba-oğul olduğu belirtildi.

Olayın detaylarına göre, definecilerden birinin cansız bedeni mağara girişinde bulunurken, diğer ikisi mağaranın iç kısmında jandarmanın arama kurtarma köpeklerince bulundu.

Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...' Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...'

Gürmüzlü Mahallesi'nde bulunan Karadere Mevkii'nde, üç arkadaşın bir mağarada kaçak kazı yaparken jeneratörden sızan gazın etkisi altında kaldığı öğrenildi. Bu mağaranın uzun süredir definecilerin hedefinde olduğu ve dönem dönem kazılar yapıldığı iddia edildi.

İhbar üzerine bölgeye giden jandarma ve 112 ekipleri, definecilerden birinin cansız bedenine ulaştı. Ancak, mağaranın içerisinde bulunan diğer iki definecinin de cansız bedenine ulaşıldı ve olay yerinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın konuyla ilgili araştırma başlatırken, definecilerin cansız bedenlerinin mağaradan çıkarılacağı ve otopsiye gönderileceği öğrenildi. Jandarma da olayla ilgili detaylı bir soruşturma yürütüyor.