Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un İstanbul'da bir motokurye ile karıştığı kazayla ilgili açıklamalarda bulundu. Mahmud, Associated Press (AP) haber ajansına yaptığı açıklamada, oğlunun kazadan sonra kaçmadığını ve işi nedeniyle ülkesine dönmesi gerektiğini söyledi.

Olayın ardından Türkiye'ye dönüp hakkında tutuklama emri çıkaran mahkemeye teslim olması için oğluna tavsiyelerde bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Mahmud, "Tutuklama emri yoktu. Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Yani bir işi var ve ülke dışına çıktı." şeklinde konuştu.

Doktor olan oğlunun kaza sonrasında birkaç gün İstanbul'da kaldığını ifade eden Mahmud, "Hâlâ ülkeyle bağlantısı var ve geri dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle konuşuyorum." dedi. Ayrıca, oğlunun Türkiye ile bağlantısının sürdüğünü ve geri dönüp adalete teslim olması yönünde kendisine tavsiyede bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, motokurye Yunus Emre Göçer'in ailesine başsağlığı dileklerini ileterek, "Kendilerine nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum. Sizin vesilenizle başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kayıplarının acısını paylaşıyoruz. Kayıpları için üzgünüz." şeklinde duygularını ifade etti.

CHP Lideri Özel, Akraba Atamaları Hakkında Konuştu: Hata Yapma Lüksünüz Yok CHP Lideri Özel, Akraba Atamaları Hakkında Konuştu: Hata Yapma Lüksünüz Yok

Olayın detaylarına göre, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım'da İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ağır yaralanmasına neden olmuş, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Kazada hayatını kaybeden Yunus Emre Göçer'in ailesine başsağlığı dileklerinde bulunan Cumhurbaşkanı, olayın ardından oğlunun Türkiye'den ayrıldığını ve hala ülke ile bağlantısı olduğunu belirtti.