The Times gazetesinin kaynaklarına göre, İngiltere, yasadışı mültecileri Ermenistan'a gönderme planları yapıyor. Bu, geçmişte mültecileri Fildişi Sahili, Kosta Rika ve Botsvana gibi ülkelere gönderme girişimlerinde bulunan Sunak'ın sürekli olarak mültecilere karşı çeşitli yöntemler denemesinin bir parçası.

Ruanda ile önceden mülteci anlaşması imzalayan ve İngiltere'deki mültecileri bu ülkeye gönderme hazırlığı yapan Sunak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden gelen iptal kararı ile karşılaştı.

Daha sonra, İngiltere'nin mültecileri gönderme amacıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmayı planladığı medyada duyuruldu.

İddialara göre, Ermenistan ile teknik müzakereler geçen yıl başladı ve Ruanda'ya sınır dışı edilen düzensiz göçmenlere izin veren yasa onaylandıktan sonra Ermenistan planı ortaya çıktı. Bu çerçevede, Paşinyan hükümeti, Ruanda anlaşmasındaki göçmenlere yönelik belirli güvenceleri incelemeyi talep etti.

Ülkede, sığınma başvuruları reddedilen kişilerin gönüllü olarak ülkelerine dönmeleri için para aldıkları bir sistem mevcut. Ancak, yeni bir uygulama bu kez ülkelerine dönemeyen kişileri hedefliyor.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

İngiliz hükümeti, ülkeye yasa dışı yollarla gelen sığınmacıların başvurularının değerlendirileceği süreçte Ruanda'da tutulmalarını öngören bir başka girişimi de uzun süredir hayata geçirmeye çalışıyor. Ancak, bu girişimin Parlamento'da onaylanması gerekiyor.