Afyonkarahisar'ın Atatürk İlkokulu'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşanan skandal görüntülerin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturmayı tamamladı. İlgili öğretmene, öğrenciyi gösteriye katmamak ve kenarda bekletmek nedeniyle 'Kınama' cezası verildi. Ayrıca öğretmenin güvenliğini ve saygınlığını korumak adına görev yeri değiştirilecek.

29 Ekim 2023 tarihindeki kutlamalarda, öğrenci M.E.D.'nin dikkat eksikliği (disleksi) olduğunu öne sürerek gösteri grubundan ayırıp köşeye bekleten öğretmenin davranışı, kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma sonucunda öğretmene verilen karar şu şekilde:

Öğretmen hakkında 657 Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesi gereğince 'Kınama' cezası uygulanacak.
Olayın basında geniş yankı bulması, öğrencinin okula devam edecek olması ve aileyle tekrar karşı karşıya gelme durumunda oluşabilecek olumsuz durumları önlemek amacıyla öğretmenin görev yeri il merkezinde branşına uygun başka bir okulla değiştirilecek.

Öte yandan, olayın basında geniş bir şekilde yer almasının ardından Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen sendika başkanları, gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak soruşturma sonucunda öğretmen hakkında alınan ceza ve görev yerinin değiştirilmesi, öğrencinin babası Hakan Dilek tarafından da desteklenerek, olayın peşini bırakmayacaklarını ifade etti. Disleksi dernekleri de öğretmen ve sendika başkanları hakkında suç duyurusunda bulundu.