Günlük Alışkanlıklarımız Titremeye Davetiye Çıkarıyor!

Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava' Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava'
  • Kafein Tüketimi: Gün içinde tükettiğimiz kahve, çay ya da enerji içecekleri, kafein miktarının fazla olması sebebiyle titremelere yol açabiliyor. Uzmanlar, aşırı kafein tüketiminin vücuttaki sinir sistemi üzerinde uyarıcı bir etki yaptığını belirtiyor.

  • Dehidrasyon: Vücudumuzun yeterince sıvı almadığında, kaslarımız gerektiği gibi çalışmaz ve bu da el titremesi olarak karşımıza çıkar. Günlük su ihtiyacımızı karşılamamız, bu tür sağlık sorunlarını engelleyebilir.

Bilinmeyen Sağlık Sorunları da El Titremesine Neden Olabilir

  • Tiroid Problemleri: Hızlı çalışan bir tiroid, vücutta birçok belirtiye yol açabilir. El titremesi de bu belirtilerden biridir. Eğer titremeniz varsa ve sebebini bilmiyorsanız, tiroid kontrolü yaptırmak iyi bir fikir olabilir.

  • Nörolojik Bozukluklar: Parkinson hastalığı gibi nörolojik rahatsızlıklar, el titremesinin en bilinen nedenlerindendir. Erken teşhis, tedavi sürecini kolaylaştırabilir.


Uzman Yorumu

Ünlü Nöroloji Uzmanı Dr. Ayşe Kaya, "El titremesi genellikle zararsız ve geçici bir durum olarak karşımıza çıkar. Ancak kronikleşen veya şiddetlenen titremelerde mutlaka bir uzmana danışılmalıdır." diyor ve ekliyor: "Günlük alışkanlıklarımızı gözden geçirerek, bu tür sağlık sorunlarını büyük ölçüde engelleyebiliriz."