TFF resmen açıkladı: Süper Lig'de yeni sezonun başlama tarihi belli oldu TFF resmen açıkladı: Süper Lig'de yeni sezonun başlama tarihi belli oldu

10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı’na katılan Bakan Şimşek, kredi ve dolar kuru ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Enflasyonu kalıcı hale düşürmenin önemli hedeflerden biri olduğunu vurgulayan Şimşek, yapısal reformlar ile verimliliği artıracaklarını söyledi.

Doğru yatırım ve rekabet ortamını sağlayarak verimliliği sağlayacaklarının altını çizen Mehmet Şimşek, hedeflerini doğru adımlarla tek tek gerçekleştireceklerini belirtti.

''İHRACATÇIMIZ VERİMLİLİĞE ODAKLANMALI''

Programda konuşma yaptığı esnada dolar kurunun ihracatta rekabeti etkilemesi ile ilgili gelen soruya da yanıt veren Mehmet Şimşek, şunları kaydetti:

"İhracatçımız verimliliğe odaklanmalı. Verimlilik yoksa kar marjları yeterli düzeyde olmayınca zorlanılıyor. Verimlilik birinci öncelik olmalı. İhracat ve reeskont kredilerini 10 kat artırdık. Hala değişik kanallardan ciddi çabalarımız var. Bardağın dolu tarafına bakmakta fayda var. Sadece kur üzerinden rekabet kazanılmayacağını tarih bize defalarca göstermiştir. Esas olan verimlilik ve inovasyondur. Bu da kaynakların doğru alanlara yönlendirilmesiyle ilgilidir" 

DOĞRU YATIRIM VE REKABET ORTAMINI SAĞLAYARAK VERİMLİLİĞİ ARTTIRACAĞIZ

"Yapısal reformlar ile Türkiye’nin yapısal dönüşümü için çalışacağız. Verimliliği sağlayacak uygulamalar yapacağız. Doğru yatırım ve rekabet ortamını sağlayarak verimliliği sağlayacağız. Gelişmiş ülkeler ile arayı kapatan bir noktaya geleceğiz. Bu sene 1.1 trilyon dolarlık bir ekonomi haline geleceğimizi öngörüyoruz. 2026’da gelişmiş ülkeler kategorisine kişi başı milli gelir kriterinde girmiş olacağız. Bunun ön koşulu fiyat istikrarıdır. Enflasyonu düşük tek haneye getirirsek firmalarımız dünya pazarından düşük maliyetli finansal imkanlara sahip olabilecek. Fiyat istikrarı ve büyüme arasında bir çelişki yok. Fiyat istikrarına büyüyerek erişebiliriz. Elimizdeki kıt imkanları üretime aktarmamız gerekiyor. Bankalarımızdan talebimiz de bu. Fiyat istikrarı sağlanması için fedakarlık ve sabır gerekiyor. Kolay değil ama bunu başaracağız. Türkiye yüksek ve sürdürülebilir büyüme patikasına girecektir"