Irak'ın kuzeyinde terörist saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Eril Alperen Emir, Ankara'da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Törene, şehidin ailesi, devlet yetkilileri, ve birçok vatandaş katıldı.

Şehit Teğmen Eril Alperen Emir için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

Törene; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, ve diğer devlet yetkilileri katıldı.

Şehidin cenazesi askerlerin nöbet tuttuğu bir kortej eşliğinde camiye getirildi. Cenaze töreninde şehidin ailesi ve yakınları, taziye dileklerini kabul etti.

Şehidin cenazesi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in taziye dilekleri sırasında bir şehit yakını tarafından, "Demirtaş'a selam söyleyenler ne yüzle buraya geliyor." şeklinde bir tepki geldiği belirtildi.

Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

Şehit Teğmen Eril Alperen Emir'in ailesi ve yakınlarına devlet yetkilileri tarafından taziyeler iletilirken, şehidin annesi ve anneannesi, "Vatan sağ olsun." ifadelerini kullanarak duygusal anlar yaşadı.

Şehit Teğmen Eril Alperen Emir'in cenazesi, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.