Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

31 Mart sabahı saat 06.00 itibarıyla başlayacak olan yasaklar gece yarısı 00.00'a kadar sürecek. Bu süre zarfında, kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Aynı şekilde, alkollü içki satışının yapıldığı mekanlar ile içkili yerlerde alkollü içki servisi ve tüketimi yasaklanacak.

Silah taşıma yasağı

Seçim günü, köy, kasaba ve şehirlerde, emniyet ve asayişi korumakla görevli personel dışında kimsenin silah taşıması kesinlikle yasak olacak. Bu yasak, Türk Ceza Kanunu'nun 6. maddesine göre silah statüsünde olan tüm cisimleri kapsayacak.

Düğün salonlarına özel düzenleme

YSK'nın belirlediği kurallara uyulması şartıyla, seçim yasaklarının sona erdiği saat 18.00'den sonra düğün etkinlikleri düzenlenebilecek. Bu düzenleme, özel günlerini seçim gününe denk getiren vatandaşlar için önemli bir istisna olacak.

Yayın organlarına getirilen kısıtlamalar

Seçim günü saat 18.00'e kadar, radyolar ve diğer yayın organlarının seçimler ve seçim sonuçları hakkında haber, tahmin ve yorum yapması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise sadece YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Saat 21.00'den itibaren tüm yayınlar serbest bırakılacak, ancak YSK, gerek görmesi halinde bu saatten önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verebilecek.