İstanbul'da kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık davası ile ilgili dosyaya, sanıklar Seçil Erzan ile Nazlı Can'ın telefon incelemesine ait bilirkişi raporu giriş yaptı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden dava kapsamında elde edilen raporda, müşteki Arda Turan ile sanık Seçil Erzan arasındaki çarpıcı mesaj kayıtları ve sanık Nazlı Can'ın görüşmelerine dair detaylar ortaya çıktı.

Bilirkişi raporuna göre, Arda Turan'ın maddi sıkıntılarını paylaştığı mesajlarda, Seçil Erzan'ın "Çok mahcubum." şeklinde cevaplar verdiği görülüyor. Turan'ın ödeme konusundaki endişelerine Erzan'ın "Yarın ödeme alacağız. Normal şartlarda olan bir şey, geçen hafta sistemi kapattıkları için vadeyi tutturamıyorlar." yanıtını verdiği belirtiliyor.

Özel okullarda zam hız kesmiyor: Milyonlara ulaştı Özel okullarda zam hız kesmiyor: Milyonlara ulaştı

Raporda ayrıca, Erzan'ın kuzeni Tanın Yılmaz ile olan mesajlaşmalarına da yer veriliyor. Erzan'ın, Yılmaz'a yönelik tehditler nedeniyle sıkıntı yaşadığı ve çeşitli baskılara maruz kaldığına dair mesajların bulunduğu ifade ediliyor.

Sanık Nazlı Can'a ait telefon incelemesinde ise "Tahir dayı" isimli kişiye gönderilen bir mesaj dikkat çekiyor. Mesajda, Can'ın olaylar hakkında bilgi verip, detaylı konuşmayı umut ettiği ifadeler yer alıyor. Ayrıca, Can'ın bankanın güvenlik kamera kayıtlarıyla ilgili bilgileri paylaştığı ve hukuki destek arayışında olduğuna dair notlar da dosyada yer alıyor.

İddianamede belirtildiğine göre, Seçil Erzan'ın, bir banka müdürü olarak çalıştığı sırada müştekilerden milyonlarca dolar toplayarak yüksek kar vaadiyle geri ödeyeceğini söylediği, ancak aslında böyle bir fonun olmadığı tespit edilmişti. Erzan'a yöneltilen suçlamalar arasında sahte belge düzenleme ve dolandırıcılık bulunuyor. Erzan hakkında 252 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, 2'si tutuklu toplam 7 sanığın yargılanması sürüyor. Mahkeme sürecinde ortaya çıkan yeni mesajlar, dosyanın karmaşıklığını artırarak kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.