Nasıl Birden Fazla Maaş Alınır?
 Birden fazla maaş alma durumu çeşitli kriterlere göre değişebilmektedir. Birincisi, vefat durumlarında 1 Ekim 2008 tarihinden önce veya sonra vefat etmesine bakılması durumudur. İkincisi ise sigorta durumlarıdır. Kendi çalışması sayesinde emeklilik maaşı alan bir kadının, eşinin vefat etmesi durumunda ek maaş alması yine mümkündür. Böylece çift maaş almış olur. Ayrıca babasının da vefat etmesi durumunda, babasının memurluktan emekli olması şartı ile birlikte yetim aylığı olarak adlandırılan yine bir ek maaş daha alabilmektedir. Böylece 3 ayrı maaş almış olmaktadır.

Ölüm Aylığı Alma Şartları

Ölüm aylığı ek maaşını almak için bazı şartları bulunmaktadır. Bu şartlardan en temelleri ise vefat eden kişinin eşi, çocuğu, annesi veya babası olması durumudur.

Yetim Aylığı Ek Maaş Şartları

Eşi vefat eden kişilere kendi maaşının olup olmama durumu gözetilmeksizin her ay maaşın belirli oranında ek maaş bağlanmaktadır. Vefat eden eş BAĞ-KUR emeklisi ise maaş yüzdesi daha düşük olacaktır. Memur emeklisi ise daha yüksek olacaktır.

Dul Maaşı Alma Şartları

Bilinenin aksine dul maaşı sadece eşi vefat eden kadınlar için değil, aynı zamanda eşi vefat eden erkekler için de geçerlidir. Erkeklerinde çalışma ya da emeklilik durumuna bakılmaksızın dul maaşı bağlanabilmektedir. Bu ek maaşın kesilme durumu ise ikinci evliliktir. İkinci evlilik durumunda dul maaşı kesilmektedir.