AK Parti'nin eski milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı bir televizyon programında şehir hastaneleri ve ekonomiye ilişkin çarpıcı bir örnek verdi. Ankara Şehir Hastanesi'nde bizzat gözlemlediği bir olayı paylaşan Tayyar, hastanelerdeki fiyat politikalarına dikkat çekti.

Tayyar, programda şu ifadeleri kullandı: "Şehir hastaneleri bana göre AK Parti'nin gururla anlatabileceği projelerden bir tanesi. Ben orada şöyle bir tabloyla karşılaştım. Yolun kenarında bir kalabalık gördüm. Ankara Büyükşehir Belediyesi orada iki tencere çorba dağıtıyordu, önünde bir kuyruk vardı. Şimdi siz milyon dolarlık yatırım yapıyorsunuz, orada bir siyasal fayda doğmuyor ama Mansur Yavaş iki tencere çorbayla sizin inşa ettiğiniz şehir hastanesinden daha fazla bir siyasal fayda sağlıyor. Niye? Çünkü hastanenin kantinine indiğinizde orada bir çorba 300 TL, çay 50 TL."

Epilepsi hastası genç öğretmen evinde ölü bulundu Epilepsi hastası genç öğretmen evinde ölü bulundu

Tayyar'ın bu sözleri, şehir hastanelerindeki yüksek fiyat politikalarını ve vatandaşların ekonomik sıkıntılarını vurgularken, belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışıyla halk nezdinde nasıl bir etki yarattığını gözler önüne serdi.