Resmi açıklamada, Bakan Koca hastanelerde 32 bin tıbbi sekreterin istihdam edildiğini, fakat hasta yoğunluğunun hâlâ fazla olduğuna dikkat çekti. Bakan Koca, "Hastane yükünü azaltabilmek için, birinci basamağı güçlendirerek, basamaklar arasında bir geçiş planlıyoruz," şeklinde konuştu.

Gri Kod Sistemi Gelişiyor

Daha önce hastanelerde yaşanan olumsuz olaylar sonrası verilen gri kodun, tekrarlayan kişilere yeniden uygulanacağı açıklandı. Fahrettin Koca, "Bu kod sistemini daha da geliştirerek, hastanın ve sağlık çalışanının güvenliğini artırmayı hedefliyoruz," dedi.

Randevu Sorunu Süregeliyor

Bakan Koca, özellikle Cildiye, Plastik Cerrahi, Göz ve KBB branşlarında randevu almanın zor olduğunu belirtti. Sorunun çözümü için mesai sonrası uygulamalar ve hekim takviyeleri planlandığını ifade etti.

Uzaktan veya esnek çalışma modelleri geliyor! İşte detaylar... Uzaktan veya esnek çalışma modelleri geliyor! İşte detaylar...

Güvenlik Görevlisi Alım Müjdesi

En bomba açıklama ise güvenlik görevlisi alımlarıyla ilgiliydi. Fahrettin Koca, İçişleri Bakanlığı ile birlikte hastanelerde güvenlik önlemlerinin artırılacağını ve bu kapsamda en az 5.000 güvenlik görevlisi alınacağını belirtti. Belki de bu sayı daha da fazla olabilir!

Erken Uyarı Sistemi: Gri Kod

Yeni bir "Gri Kod" sistemi üzerinde çalışıldığına dair bilgi veren Bakan, "Bu kod ile şiddet riskinin olduğu durumlarda emniyet güçleri, hastane güvenlik görevlileri ve idare hızlı bir şekilde haberdar edilecek," açıklamasını yaptı.

Alım İlanı Ne Zaman?

Son olarak, Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasında alım ilanının ne zaman yayınlanacağına dair henüz net bir tarih verilmedi. Ancak, Fahrettin Koca'nın açıklamalarından anlaşıldığı üzere, güvenlik görevlisi sayısının ciddi anlamda artırılacağı kesin. Geçen dönemde 3.500 güvenlik görevlisi alınmıştı, bu sefer bu sayının en az 5.000 olacağı belirtildi. Peki siz, hangi şehirde bu alımların yapılacağını merak ediyorsunuz?