Dolar ve borsa için kritik eşik: Şimdilik zor bir hedef gibi görünüyor Dolar ve borsa için kritik eşik: Şimdilik zor bir hedef gibi görünüyor

Saadet Partisi, sağlık sorunları nedeniyle Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlığından ayrılacağını açıklamasının ardından 30 Haziran'da kongreye gitmeye hazırlanıyor. Selman Esmerer, Birol Aydın ve Ömer Abdullah Ayhan gibi isimler genel başkanlık için adaylıklarını açıkladılar.

Temel Karamollaoğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılacağını belirttiği açıklamasında, siyasetten tamamen çekilmeyeceğini ancak genel başkanlık görevinden ayrılacağını ifade etmişti. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, partinin 30 Haziran'da yapılacak kongresine dair bilgi verdi ve Karamollaoğlu'nun yeniden aday olmayacağını duyurdu.

Adaylık sürecinde ilk açıklamayı Saadet Partisi'nin Genel İdare Kurulu Üyesi ve YENİAD Genel Başkanı Selman Esmerer yaptı. Esmerer, 'göreve hazırım' mesajı vererek adaylığını duyurdu. Karşısında ise Parti Sözcüsü Birol Aydın ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan gibi isimlerin aday olması bekleniyor.

Son kongrenin 22 yıl önce yapıldığı Saadet Partisi, yeni genel başkanını seçmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Temel Karamollaoğlu'nun tek aday olarak seçildiği son kongrede bin 200 delegeden bin 50'sinin oy kullandığı hatırlanıyor.