55, 63, 77, 87 ve 130 kilo kategorilerinde yarışan milli sporcular arasından, 77 kiloda Yunus Emre Başar, 87 kiloda Ali Cengiz ve 130 kiloda Rıza Kayaalp, final mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Yunus Emre Başar, rakiplerini üstün bir performansla mağlup ederek finale yükselirken, Ali Cengiz ve Rıza Kayaalp da kıyasıya rekabet sonucunda finale adlarını yazdırdılar.

Yunus Emre Başar'ın Finaldeki Rakibi

Yunus Emre Başar, 77 kiloda finalde Ermeni Malkhas Amoyan ile karşı karşıya gelecek. Güçlü rakipleri karşısında sergilediği performansla dikkat çeken Başar, altın madalya mücadelesinde Türkiye'nin umutlarını taşıyor.

Ali Cengiz'in Altın Madalya Mücadelesi

87 kiloda mücadele eden Ali Cengiz ise finalde Sırp Aleksandr Andreevitch Komarov ile altın madalya için karşılaşacak. Çeyrek final ve yarı finalde gösterdiği üstün performansla finale yükselen Cengiz, şampiyonada Türkiye'ye altın madalya kazandırma hedefinde.

Rıza Kayaalp

130 kiloda mücadele eden ve Türk güreşinin duayen isimlerinden Rıza Kayaalp, finalde bireysel sporcu Sergei Semenov ile karşılaşacak. Kayaalp, yarı finalde Azerbaycanlı Beka Kandelaki ile yaptığı mücadelede son puanı alarak finale yükseldi ve altın madalya için mücadele edecek.

İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar alındı İlaç raporlarıyla ilgili yeni karar alındı

Veda Eden Milli Sporcular

Organizasyonda 55 kiloda Adem Burak Uzun ve 63 kiloda Enes Başar, şampiyonaya veda eden isimler oldu.