Prof. Dr. Naci Görür, Çanakkale'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremi değerlendirerek, depremin Yenice-Gönen fayı üzerinde olduğunu belirtti. "Stres birikiminin olduğu bir bölge" ifadesini kullanarak, bu fayda en son depremin 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde gerçekleştiğini kaydetti.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde dün saat 21.38'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedilmiş ve paniğe yol açmıştı. Bursa'da sarsıntı nedeniyle korkuya kapılıp 2. kattan atlayan bir kişi ise hayatını kaybetmişti.

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da da hissedilen depreme ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Görür, Yenice-Gönen fayı üzerinde gerçekleşen depremin, en son 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde bir depremle yaşandığını belirtti. Ayrıca, böyle bir bölgede küçük çaplı depremlerin beklenmesinin doğal olduğuna dikkat çekti.