Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş ve Muğla'daki Depremleri Değerlendirdi: Bölgeyi İşaret Etti

Ünlü Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde ve Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Görür, depremlerin olası nedenlerini ve bölgeyi yorumlayarak önemli bilgiler paylaştı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiği belirtildi. Muğla'nın Marmaris ilçesinde de 4.1 büyüklüğünde bir depremin yaşandığı AFAD tarafından duyuruldu. Her iki deprem de çevre illerde hissedilirken, bu gelişmelerin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuya dair sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde Ne Yediğinize Dikkat Edin! Cips Devi Rekabet İhlali İddialarıyla Gündemde

Prof. Dr. Naci Görür, özellikle Kahramanmaraş'daki depremi değerlendirirken, "Acıelma-Göksun/K.Maraş'ta 4.0 büyüklüğünde deprem. Daha önce işaret ettiğimiz Savrun Fayı'nın Göksun civarında, dünkü depremin yakınında oldu" dedi. Bu açıklama, önceden belirlediği bir fay hattının bu depreme yakın bir noktada etkili olduğunu gösteriyor.

Aynı zamanda Muğla'daki depremi de ele alan Görür, "İkinci deprem Marmaris Orhaniye'de ve 4.3. Deprem 70 km derinlikte ve tahmin ediyorum o yörede Gökova Körfezi'nin içinde ve K ve G yaygın normal fay zonlarında" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, depremin nedenlerini ve etkilerini detaylı şekilde analiz ettiğini gösteriyor.