1 Nisan 2024 Pazartesi günü, yerel seçimlerin ardından okulların eğitim-öğretime hazırlanması için öğretmenler idari izinli sayılacak. Ancak bu durumda, öğretmenlerin ek ders ücretleri konusu gündeme geldi. Peki, ek dersler tam olarak ödenecek mi? İşte detaylar:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan resmi yazıya göre, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü öğretmenler, üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklar.

Bu bağlamda, Pazartesi günü öğretmenlerin üzerinden bulunan DYK (Daha Önceden Yapılandırılmış Kurullar), ek ders, şeflik, koordinatörlük ücretleri tam olarak ödenecek. Ancak, nöbet ve egzersiz ücretleri ödenmeyecek.

Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar

Bu uygulama, öğretmenlerin seçim sonrası eğitim-öğretime daha hazırlıklı bir şekilde devam etmelerini sağlamak amacıyla yapılmıştır. Yapılan düzenleme ile öğretmenlerin üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri teşvik edilirken, aynı zamanda ek ders ücretleri gibi özlük haklarının da korunması sağlanmış olacak.