2024 turizm sezonuna yönelik erken rezervasyon satışları, Türkiye'nin turizm sektörünü heyecanlandırdı. Avrupa ve Rusya'da başlayan rezervasyonlar, Rus tur şirketlerinin beklentilerini aşarak 8-9 milyon kişinin Türkiye'ye geleceği tahminini ortaya koyuyor. Avrupalı tur şirketleri ise Türkiye'ye ciddi bir talep olduğunu belirterek, bu yıl Fransa'nın elinden ikinciliği alacaklarına inanıyor.

Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması

Türkiye'nin turizm sektörü, hem turist sayısı hem de gelir açısından tarihin en iyi dönemini yaşıyor. 2023 yılı için hedeflenen 60 milyon turist ve 56 milyar dolarlık gelir, sektörün ivme kazandığına işaret ediyor. Avrupa ve Rusya'dan Türkiye'ye yoğun bir turist akışı yaşanırken, Rus tur operatörü ATOR'un yaptığı açıklamaya göre 2024 yılında 8-9 milyon turistin Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Dünya genelinde turist akışının azaldığı bir dönemde Türkiye'nin parladığına dikkat çeken World Travel Market-WTM araştırma şirketinin 'Küresel Seyahat Raporu', Türkiye'nin 2024 yılında Avrupa'da en çok ziyaret edilen ikinci ülke olacağını öngörüyor. Fransa'nın önüne geçmesi beklenen Türkiye, özellikle berrak suları ve lüks tatil köyleriyle dikkat çeken sahil şeridi ile cazibesini artırıyor. Raporda, Türkiye'nin uygun fiyatlı bir alternatif olarak tercih edilmesinde Türk lirasının değer kaybetmesinin etkili olduğu belirtiliyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, 2024 yılı erken rezervasyonlarının olumlu bir seyir izlediğini açıkladı. Kavaloğlu, İngiltere ve Almanya'dan gelen rezervasyonlarda yüzde 20'lik bir artış yaşandığını belirterek, Türkiye'siz ve Antalya'sız bir dünya turizminin düşünülemeyeceğini vurguladı. Türkiye'nin turizmdeki başarısının devam etmesi için yakın coğrafyadaki gelişmelerin takip edildiğine dikkat çeken Kavaloğlu, Rusya ve Almanya'nın önemli kaynak pazarlar olduğunu ifade etti.