Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, yerel seçim stratejisini şekillendirirken, İyi Parti ile mücadelede yeni bir aşamaya geçiyor. İyi Parti'nin yerel seçim iş birliği teklifi reddedildiği için CHP, özellikle İstanbul ve Ankara teşkilatlarının moralini yüksek tutmak amacıyla çeşitli hamleler yapma kararı aldı.

Özgür Özel'in liderliğindeki CHP yönetimi, İyi Parti'den ayrılan vekilleri CHP saflarına katmak için yoğun bir çaba içerisine girdi. Bu çerçevede, İyi Parti'den istifa eden ve Meral Akşener'in güvendiği isimlerden biri olan İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun CHP'ye katılması bekleniyor. Yanıkömeroğlu'nun transferiyle birlikte, CHP'nin İyi Parti'ye karşı psikolojik bir üstünlük kurmayı hedeflediği belirtiliyor.

AK Parti 'trol' raporu hazırladı, yeni yasa geliyor AK Parti 'trol' raporu hazırladı, yeni yasa geliyor

Ayrıca, CHP lideri tarafından devreye sokulan B planı çerçevesinde, Cumhur İttifakı ile oy farkının az olduğu bölgelerde Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti'nin kapıları çalınacak. Ancak bu partiler arasında tutum farklılıkları bulunuyor; DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti'nin yeni bir ortaklığa sıcak bakarken, Saadet temkinli davranıyor.

CHP içindeki iç dinamiklere de odaklanan Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakınlığı ile bilinen isimlerle olan ilişkilerini güçlendirmeye çalışıyor. Özel'in, İmamoğlu-Muharrem İnce görüşmesinden rahatsızlık duyduğu ve parti içindeki otoritesini sağlamlaştırmak istediği konuşuluyor. Bu çerçevede, Özgür Özel'in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin, İmamoğlu'na yönelik bir hamle olarak değerlendirildiği belirtiliyor.